Rescuepotilaat
Rescuepotilaiden terveydenhuolto-ohjelma
Rescuelemmikin kanssa kannattaa noudattaa maahantuojajärjestön antamia ohjeita ja neuvoja lemmikin hoidosta ja tutkimuksista. Kun rescuekoira tai -kissa saapuu kotiisi, kannattaa se tutustumisen jälkeen pestä desinfioivalla shampoolla kauttaaltaan ja turkki sekä iho ja korvat tutkia ulkoloisten tai ihottumien varalta. Mikäli löydät ulkomailta tuodusta rescuekoirasta kiinnittyneen puutiaisen, ota se mukaan vastaanotolle irrottamisen jälkeen, niin voimme varmistaa, että kyseessä ei ole myös sisätiloissa elävä ja lisääntyvä ruskea koirapunkki.
Loislääkitykset; 1) ulkoloislääke, joka tehoaa puutiaisiin ja kirppuihin 2) pratsikvantelia sisältävä sisäloislääke (etenkin estämään ihmisille hengenvaarallisen myyräekinokokin leviämisen Suomeen) sekä 3) fenbendatsolia sisältävä sisäloislääke mahdollisen Giardioosin sekä pyörömatojen häätöön, uusitaan pian uudessa kodissa Suomeen tulon jälkeen.
Eläinlääkärikäynti kannattaa varata mahdollisimman pian lemmikkisi saavuttua kotiisi. Ulkomailta adoptoiduille koirille suosittelemme ensi käynnillä seulontatutkimuksia resistenttien bakteerien (MRSA- MRSP- sekä ESBL- bakteeri) varalta. Näin estämme riskin mahdollisen resistentin bakteerin leviämisestä vastaanoton tiloihin ja muihin potilaisiin. Mikäli havaitset rescuelemmikissäsi joitakin sairauden oireita tai kaipaat muita hoitoon liittyviä neuvoja, kannattaa nämä kirjata ylös ja ilmoittaa meille ennen käyntiä jo ajanvarauksen yhteydessä. Rescue-potilaan terveydenhuoltokäynti sisältää lemmikin kliinisen tutkimuksen ja keskustelua käyttäytymiseen ja sopeutumiseen liittyvistä asioista. Etenkin iäkkäämmille tai oireileville koirille suosittelemme veri- ja virtsanäytetutkimuksia jo ensi käynnillä bakteeriseulontojen lisäksi. Tarttuvien tautien vasta-ainetutkimukset uusitaan 6-7 kk Suomeen paluun jälkeen.
Hinnasto-kohdasta löydät lisätietoja mm. eri laboratoriotutkimusten hinnoista. Suosittelemme adoptiota ulkomailta vain Responsible Rescue -toimintamalliin sitoutuneiden yhdistysten kautta. Katso lisää: www.responsiblerescue.fi
Eläinlääkäreillämme on pitkä kokemus rescuekoirien ja -kissojen hoidosta ja tutkimuksesta sekä koko henkilökuntamme on kouluttautunut tunnistamaan rescuelemmikin erityispiirteitä sekä hoitamaan eksoottisempiakin sairauksia. Suhtautuminen rescue-potilaisiin on koko henkilökuntamme puolelta asiallista ja empaattista.